Странице

петак, 28. новембар 2014.

Pantenol mazalice za telo

Nakon upotrebe malih Galenikinih pantenol krem gela i masti, rešila sam da isprobam pantenol u većim pakovanjima. Meni je pantenol još jedan dobar saveznik u oporavljenju kože.

Altermed Panthenol forte

 

Iako ima maltene savršen sastav i bez silikona i parafina, ostavlja nešto masniji sloj i njega koristim isključivo u tretmane i to noćne pretežno ili dnevne za regeneraciju kože. Ali mi ši buter smeta, nažalost, i žalim što nema sa aloe verom, kao što ga ima njihova krema za lice. Ovaj buter ili krema za telo ima prijatan miris, lepo se razmazuje, ostavlja nešto laganiji, masniji sloj, pretpostavljam da je zbog ši butera. Lepo neguje, lepo regeneriše, ali smo već pri kraju i nešto ne sarađujemo. Iako mi sanira neke stvari, ne mogu da ga koristim konstantno-redovno, nekako mi ne legne i onda mi samo uveče odgovara jer tad legnem i onda mu ne nalazim mane :D i ostatak upije pidžama :D Meni je on više poput našeg srpskog pantenola- ne za redovnu upotrebu nego kad se javi neki problem, maže se par dana nekoliko puta na dan ako je potrebno i posle kad se sanira problem, odloži se za neki drugi put i s vremena na vreme radi održavanja dobrog stanja kože.

Swiss Panthenol Premium 10.0%D-panthenolu

 

Ovaj proizvod iako nema idealan sastav on je moj favorit za sva godišnja dobra. Samo da je Aloe Vera na mestu parafina i da je parafin van ovog sastava, onda bi mi bio savršena mazalica. Ali... šta je tu je...Veoma lepo se razmazuje i treba veeeeoma mala količina. lagan je, veeeeoma prijatnog mirisa, bar mom nosiću prijatan. Zimi je lagan, pa mi bude super za preko dana jer se relativno brzo upije i ne topim se dodatno, a leti bude lepo osveženje. Meni je on više neko sredstvo za hidriranje kože, a manje za regeneraciju. Za regeneraciju bi trebalo redovno koristiti izjutra i uveče, pa možda čak i preko dana, ako neko ima mnogo zahtevnu kožu jer je lagan. Zaista lagano mleko što me čudi zbog parafina, ali dobro, kao i to što se upija lepo i brzo, a sadrži parafin. Ja moram kritična mesta da mackam više puta, ali ostavi tako baršunastu kožu na par sati, i posle nekog vremena redovnog korišćenja može da se maže ređe. Meni se mleko svidelo. Nije mi senzacionalno, ali mi godi, moram da budem nešto upornija u korišćenju, ali se meni to posle isplati. Pošto uveče koristim jake mazalice, za negu, ovo je super stvar preko dana da održi tu negu do uveče.

I jedan i drugi proizvod su lagane strukture i bele boje. I malo skuplji- preko 500 dinara. Ali meni se isplatilo jer ću ih imati i ove zime, bar ovaj Altermed trošim i pri kraju je, a ovaj drugi ću verovatno razvući i za leto jer tako mi prija i leti da je to fantastično!

Da li ste vi koristili neku pantenol kremu ili mleko za telo ili koristite običan mali pantenol, koji je namenjen licu, i za telo? Kako su se vama pantenol proizvodi pokazali?

2 коментара:

  1. da , pantenol i mast su obavezni ! i za lice i ruke i nokte.nekad gel nekad mast !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Galenikin ili neki drugi? Ja sam sad bacila oko na DM-ov pantenol, mnoge njihove stvari su mi sjajne, pa moram ovo da probam :D

      Избриши